12 d’Octubre. Travessa Queralbs-Coma de Vaca-Nuria-Queralbs

El proper 12 d’Octubre anirem a descobrir unes de les contrades amb més historia excursionista del nostre pais. Realitzarem en dos díes la travessa Queralbs-Coma de Vaca-Nuria-Queralbs. El recorregut puja al refugi de Coma de Vaca, sortint de Queralbs, per arribar a Núria pel Camí dels Enginyers. El primer dia, durant el matí, farem la pujada de Queralbs a Coma de Vaca, on soparem i farem nit. A la tarda farem una ruta circular amb sortida des del Refugi de Coma de Vaca, pujant pel GR-11-7 cap al Coll de la Marrana. Dormirem al refugi Coma de Vaca. El segon dia arribarem a Núria i podrem baixar a Queralbs agafant el Cremallera o caminant (fent “el camí vell”, 8 quilòmetres amb un desnivell negatiu de 800 metres). El Camí dels Enginyers flanqueja pel sud el cim del Torreneules tot travessant diferents canals estretes que baixen del seu cim entre el refugi de Coma de Vaca i Núria. Segueix en tot moment el GR-11. Cal tenir en compte la dificultat física, força exigent. Segueix un corriol enlairat que en alguns trams té exposició al buit. Trobarem algun cable d’acer a la roca a mena de passamans així com alguna grapa de ferro a fi de superar algun curt pas de roca.

Dificultat estimada: Alta. Dos dies d’activitat a alta muntanya amb desnivell acumulat important.

Distància i desnivell aproximats: 8km + 9 km + 8 km (opcional), 1.100 metres aproximats de desnivell acumulat.

Que cal portar:  Sortida de cap de setmana. Sac de dormir, 2 esmorzars + 1 dinar, aigua, gorra, crema solar, bastons, frontal, roba d’abrigar, etc.

On dormirem: Refugi Coma de Vaca preu 30€

Com anirem: Anirem en cotxes particulars.

Atenció la data límit per apuntar-se per poder reservar al refugi es el divendres 21 de setembre.

Per apuntar-se cal omplir el següent formulari: https://goo.gl/forms/wKP3Vp8XpcUuCzyH3

Dinamitzadors de l’activitat: Pruden i Nicolàs.

Leave a comment