23 de Setembre. Excursió al Serrat del Migdia, Berguedà.

El 23 de Setembre anirem a descobrir el Berguedà desconegut. Entre la Riera de la Portella i el Merdançol, tributaris del marge esquerre del Llobregat, a migdia de Vilada, s’alça la Serra de Picancel. De roca conglomerada, la vegetació hi és exuberant i frondosa, especialment a l’obaga, per on es despengen les Canals de Sant Miquel, amb un devessall de torrents d’aigua cristallina que peixen el Merdançol. Un dels cims més importants de la serra és el Serrat de Migdia.

Dificultat estimada: mitjana per la distància i el desnivell acumulat, a més trobarem algún pas equipat.

Distància i desnivell aproximats: 11 quilòmetres i 800 metres de desnivell positiu.

Que cal portar: Esmorzar, dinar, aigua, paravent, calçat adequat, barret per al sol, crema solar, bastons i tot el material necessari, bossa o cistellet per rovellons.

Com anirem: En cotxes particulars.

La sortida es oberta a tothom, les persones que no disposin de la corresponent llicència federativa, hauran de tramitar una assegurança temporal al centre (5€).

Per apuntar-se cal omplir el següent formulari: https://goo.gl/forms/ofOQcqNB6aD1PirW2

Dinamitzadors de l’activitat: Xavier Llopis.

ATENCIÓ!!

Degut a que aquesta ruta passa junt al pantà de la Baells i que a dia d’avui aquest inunda part del recorregut, si d’aquí a la data no baixa el nivell de l’aigua es realitzará una sortida alternativa a la zona del Col de Pal de Bagà de dificultat més baixa: «Ruta geológica refugi de Rebost»

 

Leave a comment