9 i 10 de Juny. Cap de setmana al Parrissal de Beseit i les Olles de Bot.

El cap de setmana del 9 i 10 de Juny tenim preparada una sortida de cap de setmana, molt acuàtica, al Parc Natural dels Ports de Beseit.

El dissabte anirem fins a Bot, lloc ideal per fer el primer banyet de l’any. Les Olles de Bot tenen algunes gorges força fondes i altres on es fa peu. És recomanable anar amb calçat que es pugui mullar per evitar les perilloses relliscades. És un paratge enmig de la natura i no hi ha cap servei, ni vigilància. Conegudes també com a Olles del Baubó, aquests envasaments d’aigua es formen quan el riu Canaletes travessa uns bancs de roca, i forma uns espectaculars engorjats que van quedant a diferents nivells. Són una mena de piscines naturals, algunes més fondes que d’altres. El paratge és molt tranquil i agradable, amb l’avantatge que es pot arribar gairebé allà mateix en cotxe.

Després de dinar anirem cap a l’alberg de les Cretas, http://www.alberguedecretas.com

A la tarda farem alguna passejada per de descobrir els pobles de l’entorn (en cotxe) i berenar. Després cap a l’alberg i a sopar.

El diumenge després d’esmorzar anirem cap a Beceite. Allà farem una ruta que va pel costat del riu Matarranya, els anomenats «Estrets del Parrissal», és una ruta de 7 km entre anar i tornar, no comporta cap dificultat, hi han diverses pasareles de fusta per evitar entrar als gorgs, però es recomana anar ben calçat i portar bastons doncs les pedres poder ser relliscoses. Aquí el bany està totalment prohibit doncs és l’habitat de diferents especies en perill d’extinció. Un cop acabada la sortida dinarem un entrepà i una fruita que ens facilitaran al alberg. I d’aquí cap a casa.

Dificultat estimada: fàcil els dos díes.

Distància i desnivell aproximats: 7 quilómetres anada i tornada el segon dia.

Que cal portar:  Esmorzar i dinar de dissabte. Banyador. Calçat per aigua. Sac de Dormir.

Com anirem: Anirem en cotxes particulars.

Data límit per apuntar-se: 25 de Maig.

PREUS
 SOCIS NO SOCIS
 Menors de 30 anys  20  27
 Majors de 30 anys  25  31

Dies per pagar al centre el divendres 18 i divendres 25 de Maig.

Per apuntar-se cal omplir el següent formulari: https://goo.gl/forms/EZWnOhUSwDyxBTW42

Dinamitzadors de l’activitat: Tere i Prudencio.

Leave a comment