Diumenge, 16 d’octubre. Excursió familiar al Puigsacalm, la Garrotxa.

Aquest any us proposem com a sortida de tardor familiar la pujada al Puigsacalm (1513 m). Es tracta d’un cim emblemàtic a cavall entre Girona i Barcelona, entre Osona i la Garrotxa.

puigsacalm

Està registrat a la llista del repte dels 100 cims de la FEEC. Permet gaudir d’unes magnífiques vistes: al nord observarem els Pirineus Orientals a l’oest, la serralada del Cadí i el Pedraforca a l’est, la Garrotxa i la seva extensa quantitat de cims volcànics al sud, el Montseny i la plana de Vic. Porteu mapa i brúixola.

Sortirem des del Coll de Bracons i ens enfilarem per un camí força dret (caldrà fer servir les mans, tram aventura…) cap al Tossell Xic (1324m). D’allà cap al Tossel Gros (1461m). A partir d’aquí el camí ja es força planer i fàcil, fins al peu del Puigsacalm. Una pujadete d’uns 200 metres ens porta directes al cim. La tornada la farem pel mig de fagedes per un sender molt fàcil, passant per la font Tornadissa, lloc on haurem dinat. En total farem uns 400 metres de desnivell positiu per uns 8km aproximats de caminata.

Cal portar: Esmorzar, dinar, aigua, roba d’abric, calçat adequat, capelina o paraigües i ganes de passar-ho bé.

Per apuntar-te ho pots fer a través d’aquest FORMULARI

Els vocals d’aquesta sortida son en Baldiri Amorós i la Montserrat Oller.

El Divendres 14 a les 20:30h i haurà la reunió informativa a Can Massallera.

Leave a comment