12 de Maig. Camí de Ronda de l’Ametlla a l’Ampolla

El proper 12 de maig tenim preparada una activitat oberta a tothom i molt engrescadora, el camí de ronda que uneix les poblacions de l’Ametlla de Mar i l’Ampolla.

c. Xavier Sole

DESCRIPCIÓ DE LA SORTIDA

Sortida a les 07.00 h. des de l’estació dels Ferrocarrils de Sant Boi amb autocar fins a l’Ametlla de Mar.

Iniciem la marxa al port de l’Ametlla de Mar. El GR 92 voreja el port de l’Ametlla i es passa pel costat de la drassana. Passem davant de la llotja i enfilem les primeres escales per sobre el port.

Anem seguint i arribem a la caleta del Pepo. Novament trams d’escales de pujada i baixada. Més endavant veurem xalets que seran l’enveja de tots per les meravelloses vistes, el camí és torna irregular, però té continuïtat fins a la Cala del Bon Caponet.

Deixem la cala enrere seguint el camí de ronda arribarem a la platja de l’estany Podrit una platja espectacular amb una pineda que arriba arran de mar. Des de aquest punt anirem cap a la punta de l’Aliga l’equador de la caminada tram interesant, salvatge verge i de gran bellesa, on anirem passant cales i platges unes amb sorra fina altres amb còdols i fins i tot llacunes salobres, vorejant els penya-segats.

Continuarem cap a la platja de l’Illot, la cala dels Moros i la Platja del Pont de l’àliga. Haurem d’estar ben atents per trobar els búnkers que encara queden mig amagats des de la guerra civil.

Finalment, arribem a l’Ampolla on dinarem una merescuda paella o fideuà acompanyat per un suculent aperitiu i ens estarà esperant l’autocar un cop finalitzat el dinar.

Hora d’arribada a Sant Boi aproximada 19.00 h.


Dificultat estimada: Mitjana – És un recorregut sense grans dificultats però amb constants pujades i baixades i en que el ritme serà alt per arribar a bona hora dinar a l’Ampolla.

Distància i desnivell aproximats: 17km i 400m de desnivell positiu.

Que cal portar: Aigua (no hi ha aigua pel cami), esmorzar, calçat de muntanya i protecció solar: crema, gorra, ulleres de sol.


PREUS

SociNO SociSoci+TemporalNO Soci+Temporal
Autocar + Dinar40€45€45€50€
Només Autocar20€25€25€30€

INFORMACIÓ IMPORTANT PER PAGAR LA SORTIDA

*S’ha de pagar abans d’apuntar-se al formulari per transferencia , indicant dia i hora de l’ingrés. (al número de CAIXABANK ES59 2100 3170 64 2200109249)

*Has d’indicar al formulari el tipus de inscripció que fas.

*Si es suspen la sortida per part de l’organització es tornaran els diners.


INFORMACIÓ IMPORTANT

Els dies 13, 14 i 15 d’Abril es reserva únicament per inscripcions de socis. A partir del 16 d’Abril s’obren les inscripcions a tothom. Les inscripcions de persones no sòcies en el període destinat únicament als socis, seran anul·lades sense previ avís.

*Les inscripcions a la sortida es tancaran EL 2 de MAIG (sempre que no es digui el contrari)

*Tota inscripció amb dades incomplertes o incorrectes s’anul.larà.

Per apuntar-se cal omplir el següent formulari: https://forms.gle/G2JLEci4cgZscMcM6

Dinamitzador de l’activitat: Daniel Cabestany i Nuria Mestres

Leave a comment