30 de Març. Travessa de Montserrat

El proper 30 de Març, farem la clásica travessa de Montserrat de Can Maçana al Monestir.

Activitat només dirigida per a socis federats.

Dificultat estimada: Mitjana. És un recorregut sense grans dificultats però que requereix estar en formar i tenir bé els genolls (la baixada de Sant Jeroni és molt pronunciada i llarga)

Distància i desnivell aproximats: 13km i 1000 metres de desnivell positiu.

Que cal portar: Aigua, menjar per a l’esmorzar i el dinar, calçat de muntanya, una màniga llarga o tallavents (ràfegues de vent a Sant Jeroni) i protecció solar: crema, gorra, ulleres de sol.


RESUM DE LA SORTIDA

Sortida des de Sant Boi amb dos o més vehicles. A l’aparcament del Monestir de Montserrat deixem un cotxe i amb els altres agafem la carretera BP-1103, que passa per davant del Monestir de Santa Cecília, fins arribar a l’aparcament de Can Massana, on deixem els vehicles. (0:00h)

Comencem l’excursió agafant el GR 172 (camí de la roca foradada). Passat el Collet de Guirló seguim a la dreta el sender PR C-78 que porta al Refugi de Vicent Barber (0:45h). Passem pel Pas de la Portella, per sota de Les Agulles. Des del Refugi Vicent Barber seguim el mateix sender PR C-78, passant pel Pas del Princep (1:15h) fins arribar al Coll de Port (o del Porc) (1:30h) Des del Coll del Porc pugem al Montgrós (2:30h). Abans ens caldrà passar pel Coll del Miracle, El Coll de Comes, el Bassal dels Avellaners i la Roca Plana dels Llamps. Al cim del Montgrós, ample i molt llarg, si fa bo gaudirem de vistes excepcionals: les Agulles, els Frares Encantats, els Ecos, Sant Jeroni, el Bisbe, l’A-2 Barcelona-Lleida, Collbató, El Bruc…

Baixem pel Coll del Montgrós i passem per la Canal de la Salamandra, on el camí s’escola per una estreta escletxa. Passada la Font de la Cadireta, en direcció al Portell de Migdia, prenem a la dreta, cap al Camell de Sant Jeroni. Trobarem el camí dels francesos, que pujarem, per les Pinasses, fins arribar al camí de les escales que porta al cim de la Miranda de Sant Jeroni (1.237m, 4:30h).

Cap al nord veurem els Pirineus catalans i francesos, cap a l’oest els Pirineus aragonesos i Lleida, cap al sud Tarragona i el Mediterrani, i cap a l’est Barcelona. Amb una mica de sort veurem gent culminant la via ferrada de la Teresina.

Anirem al Monestir de Montserrat pel camí vell de sant Jeroni. Baixant per les escales i el camí mig pavimentat, prenem el camí que baixa pel Torrent de Santa Maria, passa pel Pla dels Escurçons i el Pla dels Ocells i arriba a la Plaça de Santa Anna, on podem veure les restes de l’ermita de Santa Anna. Agafem el GR-172 i baixem pel Pas dels Francesos i les Escales dels Pobres, fins arribar al Monestir de Montserrat (718m, 7:00h). Berenar Els conductors agafen el vehicle de l’aparcament i marxen a buscar els cotxes a Can Maçana. La resta espera en el monestir berenant.


INFORMACIÓ IMPORTANT

*Les sortides es tancaran EL DIJOUS A LES 15H (sempre que no es digui el contrari)

*Tota inscripció amb dades incomplertes o incorrectes s’anul.larà.

Per apuntar-se cal omplir el següent formulari:  https://goo.gl/forms/yxJenSFoCRuJcUWU2

Dinamitzadors de l’activitat: Salvador i Nicolás.

Leave a comment