11 al 13 de Maig. Cap de Setmana al Pirineu d’Osca: Canyó d’Añisclo i Basa de la Mora.

El proper cap de setmana del 11 al 13 de Maig anirem a conèixer dos racons màgics del Pirineu d’Osca, el canyó d’Añisclo i l’Ibon de Plan també conegut com a basa de la Mora. Activitat dirigida a socis federats.

Dificultat estimada: mitjana – alta, dos díes d’activitats pel pirineu.

Que cal portar: De tot per passar un cap de setmana, sac de dormir, crampons i piolet, crema solar, menjar, aigua, etc.

On dormirem: Camping Valle de Añisclo en bungalows de 5-6 persones

Com anirem: Anirem en cotxes particulars.

 

RESUM DEL CAP DE SETMANA

Divendres 11: Sortida desde les Termes de Sant Boi aproximadament sobre les 18h. Farem nit al Camping Valle de Añisclo en bungalows de 5-6 persones. Al mateix camping es pot demanar picnic/dinar del dia següent, una altre opció és portar-lo desde casa (entrepà, fiambrera…).

Dissabte 12: Trek per el Cañón de Añisclo o del riu Bellos, situat al sud del Monte Perdido, fins la cascada de la Fuen Blanca, a la Vall de Aso, un sender d’uns 25km aproximadament, de 10 a 12h de duració. Iniciarem el trajecte a l’ermita de San Úrbez a 700 m d’altitud. És llarg però no hi ha gaire desnivell, assequible per a tots els nivells i durant el qual es podrà disfrutar de les impresionants parets del canyó i dels seus boscos ombrívols. Al finalitzar, retorn al camping i organització del sopar dissabte- esmorzar/dinar diumenge (Supermercat). Farem nit.

Diumenge 13: Recollir motxilles i trek fins a la Basa de la Mora o Ibón del Plan, un dels ibons considerats com el més bonic dels Pirineus. Pertany a la població del Plan, en la Bal de Chistau, comarca de Sobrarbe, diu la llegenda que les ànimes pures de cor poden veure surgir d’entre les seves aigues, a la nit de Sant Joan, a una dona musulmana que suposadament es va perdre entre les seves muntanyes fugint de les violentes guerres entre moros i cristians i es diu que el seu espectre va quedar atrapat al llag.

Hi han dues opcions:

1- Nivell alt: Partim de la població de Saravillo per un sender d’un desnivell de 960 m fins l’Ibón. Duració: 3h. És probable que pugui haver neu. L’ibón es troba a 1.910 m d’altitud, així que es recomana portar crampons per precaució.

2- Nivell baix: Desde Saravillo s’agafa una pista forestal de 14 km fins el refugi de Lavasar en cotxe, és de pagament, sobre uns 3€ i des d’allà caminarem per un sender molt sencill fins l’ibón. Segons estem tenint aquesta primavera i la quantitat de neu hi ha probabilitats de que la pista estigui tallada. Al finalitzar tornarem en cotxe a les Termes.

És important saber quànta gent assistirà a aquesta sortida el mes haviat possible, ja que hem de fer reserva prèvia.

Preu aproximat de la sortida: sobre 30-45€/persona el qual pot variar segons el nombre d’assistents i quantitat de bungalows reservats.

Per apuntar-se cal omplir el següent formulari: https://goo.gl/forms/UfmmUJnnH8ycPRS32

Reunió informativa el divendres 4 de Maig.

Dinamitzadors de l’activitat: Laura i Miguel.

Leave a comment